Fagyi katica

Hozzávalók

Előkészítéshez:

1 db kistányér
1 db fagylaltos kanál
1 kés

Elkészítéshez:

3 db eper
1 gombóc Gelatiamo Capricci Tejszínes Eper
fekete és fehér dekortoll
dekorvirág

Elkészítés

Az epreket alaposan lemossuk, majd az alsó részüket 4 oldalról bevágjuk. Ezután egy kicsit feljebb ismét bevágjuk 4 oldalról úgy, hogy a vágások az előző vágásokhoz képest 45 fokban legyenek elforgatva. Ezt a műveletet az eprek méretétől függően felfelé, az eper csúcsáig haladva többször elvégezzük. Elővesszük a jégkrémet, és kicsit várunk, hogy könnyebben gombócolható legyen. 1 gombóc tejszínes eper jégkrémet kiveszünk, a gombóc alját elsimítjuk, és a kistányérra helyezzük azt. Ezt követően a fekete dekortollal megrajzoljuk a katica arcát, csápjait, pöttyeit és szárnyakat elválasztó vonalat. Fehér dekortollal szemeket formázunk neki. Esetleg egy dekorvirággal még tovább díszítjük a kompozíciót. Ha több személynek készítjük, vagy több katicát akarunk készíteni, akkor érdemes az először elkészülteket rögtön tálalni, hogy ne olvadjanak el.

Elkészítési idő:

Kb. 15-20 perc

Ajánlott:

1 fő számára