Gyorsfagyasztás – a gyorsfagyasztott élelmiszerek vitathatatlan előnyei

A gyorsfagyasztás egy csodálatos módja az élelmiszerek frissen tartásának. Ezzel a legtöbben tisztában vagyunk, de sokan még mindig rácsodálkoznak, hogy a gyorsfagyasztásnak jóval több előnye van, mint a tartósítás. A gyorsfagyasztás a kényelem, a biztonság, a garantált minőség és az állandó elérhetőség lehetőségével ajándékoz meg mindenkit. Ha eddig hezitálva álltál a fagyasztópultok előtt, mostantól garantáltan megváltozik a véleményed a gyorsfagyasztott élelmiszerekről.

Nem hiszed? Olvasd el a gyorsfagyasztott élelmiszerek vitathatatlan előnyeit, és töltsd fel a fagyasztód zöldségekkel, gyümölcsökkel, jégkrémekkel vagy akár süteményekkel is.

1# Hosszú eltarthatóság

Szereted, ha tele a hűtő és a kamra, de a szemed nagyobb, mint a szád? A frissesség megőrzése mellett a gyorsfagyasztás egyik legnagyobb előnye a hosszú eltarthatóság. Vegyük például az erdei gyümölcsöket. Egy tálca áfonya pár nap alatt megfonnyad a levegőn, 1-2 hétig talán túléli a hűtőben, fagyasztóban tárolva azonban hat hónapig is friss marad. Ha van egy vagy akár több fagyasztóládád, amiket megpakolhatsz étellel, sosem jössz zavarba, ha gyorsan kell valamit az asztalra tenni. Délutánra bejelentkezett a baráti társaságotok? Kapj elő a fagyasztóból egy doboz jégkrémet, vagy fagyasztott süteményt, és felejtsd el a kapkodást!

2# Több vitamin és tápanyag

Rengeteg mítosz és tévhit kering a gyorsfagyasztott élelmiszerekkel kapcsolatosan, de az igazság az, hogy számos étel jóval több vitamint és tápanyagot tartalmaz fagyasztva.

A zöldségek és gyümölcsök gyorsfagyasztásának szigorú követelményei vannak. A leszedés, a gondos válogatás és a gyorsfagyasztás között pár óra telik el csupán, ennek köszönhetően friss állapotban tartósítják azokat. Amíg a friss áru folyamatosan veszít a tápanyagaiból a szállítás, és a tárolás során, addig a gyorsfagyasztás megóvja a bennük lévő értékes vitaminokat és ásványianyagokat.

3# Adalékmentesség

A gyorsfagyasztás a modern kor emberének biztonságos, tartósítószer mentes és fenntartható életmódod kínál. A hirtelen és gyors hűtés megakadályozza az ételek romlását és a káros baktériumok elszaporodását. Az adalékmentes ételeket bátran fogyaszthatjuk anélkül, hogy az egészségünk miatt aggódnánk.

4# Mindig szezonjuk van

A gyorsfagyasztásnak köszönhetően olyan élelmiszerekhez is bármikor hozzájuthatunk, amik csak bizonyos szezonokban érhetők el frissen. Ilyenek főként a zöldségek és a gyümölcsök. Gondolj csak a főzelék zöldségekre! Miért ne ennél borsófőzeléket, spenótot, vagy zöldbabfőzeléket télen, hiszen a vitamindús, fagyasztott zöldségek csak arra várnak, hogy a bevásárló kosaradba tedd őket.

5# A gyorsfagyasztott élelmiszerek olcsóbbak

Mivel a gyorsfagyasztott termékeknek nincs szezonjuk, azaz bármikor megvásárolhatók, és nagy mennyiségben készülnek, jóval olcsóbbak, mint a frissek. Az IQF (Individual Quick Froozen) technikának köszönhetően a zöldségeket és a gyümölcsöket - de a tortaszeleteket is-, már úgy le tudják fagyasztani, hogy akár egy maréknyit (vagy szeletet) is ki lehet venni a csomagolásból. Nincs ételpazarlás, sem ablakon kidobott pénz.

6# Állandó minőség

A gyorsfagyasztás egyik legnagyobb előnye talán az állandó minőség. A válogatott termékeket frissen fagyasszák majd csomagolják egy technológiai szisztéma szerint. A csomagba zárt finomságok nem nyomják vagy rothasztják egymást. A kiolvasztott élelmiszerek kivétel nélkül frissek és épek. A jégkrémek esetében a gyorsfagyasztásnak köszönhetően apró kristályos fagyás történik, ami óriási előny a hagyományos fagyasztással szemben, ahol a szövetekben lévő nedvesség nagyobb kristályokban fagy ki, azaz jegesedik, így roncsolja a termék textúráját.

+1# Adagolhatóság

30 éve dolgozunk a gyorsfagyasztott desszertek piacán, így tökéletesen tisztában vagyunk azzal, mennyire fontos szempont a fogyasztóknak a fagyasztott termékek adagolhatósága is. A fagyasztott süteményeknél például hatalmas előny, ha nem kell egy egész tortát kiengedni, hacsak pár szeletet szeretnél elfogyasztani.

Oda vagy a jégkrémekért? Csatlakozz facebook oldalunkhoz, és értesülj elsőként tippjeinkről, akcióinkról és termékeinkről.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük