Kürtőskalács jégkrémmel töltve

Ha egy illatfelhőbe burkolt üzlet előtt kígyózó sorokat látsz, két lehetőség van. Vagy kürtőskalácsot sütnek, vagy fagylaltot mérnek. Az erdélyi faszénen sült, kívül ropogós, belül puha kelt tészta tekercs és az olasz jégkrémek nem véletlenül népszerűek a desszertrajongók körében. A maga nemében mindegyik ellenállhatatlan, és bármikor elcsábulunk tőlük.

Gondoltunk egyet, és a Hungarikumnak számító kürtőskalácsot kétféle ízesítéssel, almás-fahéjas vanília jégkrémmel és karamellöntettel, illetve csokidarabokkal gazdagított vaníliás fagylalttal töltöttük meg, hiszen a legjobb választás mindig az, ha nem kell választani.

Ez a szezonalitáson túlmutató különleges és a hazai piacon teljesen egyedi desszert egyszerre lehet édes jutalomfalat a rohanós hétköznapokon, és látványos tányérdesszert az ünnepi asztalokon.

Kürtőskalács szeletelve fahéjjal

Kürtőskalács és Gelatioamo: tradíciók fúziója

Véletlenek márpedig nincsenek. Az élet valahogy mindig úgy keveri a lapokat, hogy a különleges találkozások megtörténjenek. 30 évvel ezelőtt egy olasz cserediák fiú szeme megakadt egy gyönyörű magyar lányon. A csodás diákszerelem nem ért véget az egy nyárra tervezett közös fagylaltozással. Megszületett egy család és vele együtt a Gelatiamo (szeretem a fagyaltot) márka.

Növekedtünk, fejlődtünk, nagyot álmodtunk, és a klasszikus jégkrémek mellett egyre több minőségi jeges desszertkülönlegességgel leptük meg a fagylaltrajongókat.

A 30. jubileumi születésnapunkra született meg a fagylalttal töltött fagyasztott kürtőskalács desszertkülönlegességünk kétféle ízesítésben. Imádjuk a jégkrémet, imádjuk a kürtőskalácsot, és ezzel nem vagyunk egyedül. A tradíciók fúziójától minden édesszájú szó szerint elolvad.

Az igazi kürtőskalács

Tudtad, hogy nem minden kürtőskalács kürtőskalács? A 2015-ben a Hungarikumok sorába került erdélyi-magyar különlegesség csak szigorú előírások mellett nevezhető kürtőskalácsnak. Hossza legalább 17 centi, a kisebbik átmérője minimum 5 centi kell, hogy legyen. A kelt tésztából (kőttes) készülő sodort tésztacsíkot úgy kell feltekerni a kürt alakú csonkakúpra, hogy a tésztacsíkok szélei egymáshoz tapadjanak. A feltekert kalácsot cukorba hempergetik, forró vajjal kenik át, majd parázs vagy hő mellett kisütik. A kürtőskalács egyenletesen átsült, puha és foszlós, külsején fénylik a karamellizált cukormáz.

Kürtőskalács jégkrémmel töltve

A Gelatiamo jégkrémmel töltött kürtőskalács pontosan úgy készül, ahogyan a nagykönyvben megírták. Üzemi körülmények között, kézműves technikával, szívünk-lelkünk beletéve készítjük az eredeti olasz fagylalttal töltött kalács specialitást.

Az üzemünkben alkalmazott sokkolva fagyasztásnak köszönhetően a fagyasztóból kivéve néhány perc elteltével az íze és az állaga éppen olyan, mintha friss kürtőskalácsot ennél! A tésztája friss, nem ázik el a lágyan olvadó fagylalttól.

A fagyasztott vaníliás jégkrémmel töltött kürtőskalács csokoládédarabokkal egyszerre olvad és roppan a szádban. Igazi klasszikus, ami szezontól függetlenül bármikor ideális és esztétikus tányérdesszert. Az almás-fahéjas ízesítésű töltött kürtőskalács pedig a nagymama konyháját idéző nosztalgikus desszert, amit karamellszósszal tettünk ellenállhatatlanná. Elég belőle egy falat, és gondolatban azonnal a boldog és gondtalan gyerekkorba csöppenünk. Ha egyszer belekóstolsz, mindig repetázni szeretnél belőle.

A jégkrémmel töltött kürtőskalácsot fogyasztás előtt vedd ki a fagyasztóból, vedd ki a csomagolásából, és hagyd 3-5 percet a konyhapulton. A kürtőskalács maszatolásmentesen szeletelhető, könnyen adagolható és nem utolsó sorban csodásan tálalható. Ha nem ennétek meg az egészet, szeletelés után azonnal csomagold vissza, és tedd a fagyasztóba.

Ezt a Magyarországon eddig egyedülálló desszertkülönlegességet mostantól bármikor előkaphatod a fagyasztóból, és pár perc alatt elvarázsolhatod vele a családod vagy a vendégeid. A dicséreteket pedig nyugodtan zsebeld be.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük