Süteményt a fagyasztópultból vagy a hűtőpultból? Fagyasztott sütemény kontra hűtőpultos sütemény.

Ha süteményről vagy tortáról beszélünk, a legtöbben felhorkannak az olyan jelzők hallatán, hogy nedves vagy szaftos, de nehéz másképp körülírni egy süteményt, ami semmilyen módon nem szárad ki. Ha édesszájú vagy, de nem szeretsz vagy nincs időd sütni, a fagyasztott sütemény minden tekintetben tökéletes választás.

Miért fontos a nedvesség?

Lássuk csak. Megsütünk egy tortát, majd hagyjuk kihűlni. Közben minden benne lévő nedvesség a levegőbe szökik, és ha nem ismerjük a sütemény tárolás aranyszabályait, a gondosan elkészített tészta pillanatok alatt kiszárad. Hiába a habkönnyű és ízletes krém, a száraz tésztánál illúziórombolóbb aligha létezik. Feltételezzük, hogy te nem egy jó, hanem egy kiváló süteményt szeretnél enni.

Nézzük meg tehát, miért jobb megoldás a fagyasztott sütemény a hűtőpultokban kapható desszerteknél.

Fagyasztott süti

Fagyasztott sütemény kontra hűtőpultos sütemény.

A hűtőpult a sütemények elleni egyik legnagyobb merénylet.

Rengetegen élik le abban a hitben az életüket, hogy ami a hűtőpultból jön ki, és otthon a hűtőbe megy be, az friss. Nem csodálkozunk ezen, hiszen ezt a mintát kaptuk, és mint tudjuk, nehéz elrugaszkodni az általánosan megszokottól.

Mi, az üzemünkben nagyon komolyan vesszük a süteményeket és a tortákat. Tudjuk, hogy a szimpla hűtés a legjobban sikerült süteménnyel is rettenetes dolgokra képes.

Miért? A hűtés fűrészpor állagúra szárítja ki a piskótát. Ez ennyire egyszerű.

Tortát, csak abban az esetben érdemes hűtőpultból megvásárolni, ha dekoratív vajkrémes burkolata van, ami nem engedi kiszáradni a tortát, vagy egyszerűen a látványa nagyobb hatással van ránk, mint az íze.

Próbálj meg úgy gondolni a piskótára és a süteményekre, mint a kenyérre! A hűtőpultból teszed a kosárba? Nem. Tehát kész süteményt se a hűtőpultról válassz!

A fagyasztott sütemények előnyei

Ha tudod, hogy a süteményt, vagy a tortát nem azonnal szeretnéd elfogyasztani, hanem egy későbbi időben, akkor a fagyasztott süteménnyel nem veheti fel a versenyt egyetlen alternatíva sem.

A gyorsfagyasztás szaftosan, puhán, vagy az eredeti textúrájában tartja a legtöbb tésztát, nem engedi, hogy a tárolás során kiszáradjon. Ez a technológia a krémekre és egyéb töltelékekre is bámulatosan jó hatással van. A sokkolásnak köszönhetően a krémekben lévő folyadék nem kristályosan fagy meg. Megfelelő módon kiengedve ugyan olyan selymes és lágy, mint frissen.

Apropó krém, és tészta. A gyorsfagyasztás során olyan gyorsan szilárdulnak meg a sütemények, hogy a krémnek esélye sincs eláztatni a tésztát legyen szó egy piskótáról, vagy akár egy pite tésztáról.

A végeredmény pedig egy csodás sütemény, ami esztétikus, megfelelő a tészta és a töltelék állaga, vannak textúrái, és természetesen minden ujjunkat megnyaljuk utána.

A fagyasztott sütemény mellett természetesen más érveket is fel lehet sorakoztatni. A gyártási technológiának köszönhetően hónapokig frissen tarthatók, nem romlanak meg, és a fagyasztva tartósításnak köszönhetően az elkészítésük nem igényel egészségre káros adalékanyagok hozzáadását sem.

Te a krémes vagy csokis süteményekért vagy oda? Nézd meg kínálatunkat, és hódolj a kényelmes nassolásnak!

Szereted kipróbálni az újdonságokat? Érdekelnek az aktuális akciók? Kövess minket facbookon is!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük