Laktózmentes jégkrémek – Ha laktózérzékeny vagy, de nem akarsz lemondani a fagylaltról

Ha laktózérzékeny vagy, de nem akarsz lemondani a fagylaltról, nem vagy egyedül. Becslések szerint a magyar lakosság közel 30 %-a nem tolerálja a tejben természetesen előforduló tejcukrot, azaz a laktózt.

Egészséges fagylalt? – Ezekből tudod, hogy jó minőségű fagyival van dolgod!

Ez olyan jelentős volumen, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni, és a laktózmentes termékek piaca napjainkra a tejipar leggyorsabban növekvő szegmensévé vált. Ez remek hír, ha laktózérzékeny vagy, hiszen, ha tejtermékre vagy tejhelyettesítő ételekre vágysz, rengeteg laktózmentes, sőt tejmentes lehetőséget találsz az üzletekben és a webáruházakban.

2011 - az első magyar gyártású laktózmentes jégkrémek

1991. óta készítjük szívvel, szenvedéllyel a szicíliai fagylaltjainkat, és sohasem képzeltük volna, hogy egyszer eljön az a pillanat, amikor egyikőnknek tiltólistára kerül a tej, a jégkrémek alapja.
A Gelatiamo tulajdonosa és egyben oszlopos fejlesztője ugyanis laktózérzékeny lett.

Ezt nem hagyhattuk ennyiben, ezért 2011-ben az országban elsőként fejlesztettük ki a Zero Laktóz laktózmentes jégkrémjeinket, amik cukorral és természetes édesítőszerekkel készülnek (csökkentett cukortartalom).
A termékek sikere olyan átütő volt, hogy vásárlói kérésre 2013-ban bevezettük a Single Zero laktózmentes és cukormentes jégkrémjeinket is.

Íme 3 finom laktózmentes jégkrém a fagyalt szerelmeseinek

1# Laktózmentes jégkrémek

Pár évvel ezelőtt a laktózérzékenyek táskájában vagy zsebében ott lapultak a laktáz tabletták, hogy semlegesíteni tudják a szervezetükbe esetlegesen bekerülő tejcukrot. Ez alapos odafigyelést igényelt, hiszen az élelmiszerekben számtalan formában, rejtetten is előfordulnak tejszármazékok.

Napjainkban a laktózmentes élelmiszerek laktáz enzim hozzáadásával készülnek, hogy azok is élvezhessék a tejalapú ételek, így a jégkrémek gazdag élményét, akik nem tolerálják a laktózt. A laktáz enzim már a tejben lebontja a laktózt, így a laktózmentes jégkrémek ugyanazt az ízélményt nyújtják, mint a klasszikus tejjel készülők, azzal a különbséggel, hogy nem okoznak kellemetlen pillanatokat.

A Gelatiamo Zero Laktóz és Single Zero jégkrémjeinkhez használt hazai termelőktől származó tej laktóz tartalmát laktáz enzimmel bontjuk le egyszerű cukrokká, glükózzá és galaktózzá. Jégkrémjeink laktóz tartalma <0,1g.

Tejcukortól mentesnek (laktózmentes) tekinthető minden olyan élelmiszeripari termék, amely tejcukor tartalma a 0,1 g/100 g vagy a 0,1 g/100 cm3 értéket nem haladja meg.

Ha laktózérzékeny vagy, minden esetben győződj meg a jégkrémek dobozán található címkén arról, hogy szerepel-e rajta a „laktózmentes” felirat.

2# Vegán jégkrémek

A laktózmentes jégkrémek rengeteg fagylaltimádó számára jelentenek optimális választást, de sokan vannak, akik a tejfehérjét sem tolerálják. A tejfehérje érzékenyek semmilyen tejterméket nem fogyaszthatnak következmények nélkül. Számukra a tejmentes jégkrémek jelentik a biztonságos fagylaltozás élményét.

A tejmentes jégkrémek a vegán életmódot folytató emberek számára szintén az egyetlen opciót jelentik, mivel ők semmilyen állati eredetű élelmiszert nem visznek a szervezetükbe.

Szerencsére számos ízletes és tejmentes jégkrém alternatíva létezik, amik a tejfehérje érzékenyek, a laktózérzékenyek és a vegánok számára is biztosítják a fagylaltozás örömét.
A vegán jégkrémek fogyasztásával elfeledkezhetsz a kellemetlen puffadásról és hasfájásról, mivel ezek a fagylaltok egyáltalán nem tartalmaznak semmilyen tejszármazékot.

A Gelatiamo Vegán jégkrémjeink krémességét a lágy kókuszkrém és az egészséges kókuszolaj biztosítja, amiket a megfelelő arányban kikísérletezett stabilizátorok segítségével varázsolunk tökéletes élménnyé.

3# Sorbet

A sorbettek 100 %-ban laktózmentesek, mivel nem tartalmaznak semmilyen tejterméket. Jellemzően vízből, gyümölcsléből vagy gyümölcspüréből készülnek. Amikor gyümölcsalapú fagylaltot vásárolsz, mindenképp olvasd el a címkén lévő összetevőket, mert léteznek olyan sörbetek, amikbe tejet vagy tejszínt is tehetnek.

A Gelatiamo gombócos sorbet fagylaltjaink, amikkel a cukrászdákban, éttermekben vagy szállodákban találkozhatsz, garantáltan nem tartalmaznak tejszármazékot, így ezeket fogyasztva elfeledkezhetsz minden laktózzal kapcsolatos aggályodról.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük