Marketing tippek fagylaltozóknak 2022-re

A fagylalt egy klasszikus édesség, amit szinte mindenki szeret. Az egyszerű fagylalttölcsértől a kifinomult fagylaltkelyhekig ezt a fagyasztott édességet többféleképpen készítik és árusítják. Kétségkívül a fagylalt olyan népszerű, hogy az emberek szinte minden pillanatban készek pár gombóccal elnyalni belőlük.

Mit ehet egy laktózérzékeny? – Nem kell mindenről lemondani

A fagylatozók számára igaz kihívás meggyőzni vásárlóikat arról, hogy amire vágynak, az az ő üzletükben található. Használd ezeket a hatékony marketing tippeket, hogy egész évben vonzd a fagylalt szerelmeseit!

Óriás adagok

Ha új fagylaltozót nyitsz, vagy új ízekkel bővíted a kínálatod, létezik egy remek trükk, hogy sok embert elcsalogass a fagylaltozódba.

Szervezz fagyievő versenyt a nyitáskor, vagy az új termékek bevezetésekor. Kínáld fel a lehetőséget a nyitónapon, hogy pl. egy adott órában a jelentkezők kiválaszthatnak 15-20 különböző ízű gombócot, és ha meg bírják enni egy ültő helyükben, akkor nem kell érte fizetniük.

Aki elsőként megeszi a kelyhet, az nyer.

Ezzel a versennyel két legyet üthetsz egy csapásra. Lesznek, akik meg akarják mutatni, mire képesek, és rengetegen lesznek, akik kíváncsiak a fagylalt kihívásra.

Nagy eséllyel nem fognak az utóbbiak sem éhesen távozni. Az eseményt hirdesd meg jól, és a nyertesnek kínálj fel valamilyen vonzó jutalmat. Ezt a promóciót többször is bedobhatod, például gyereknapon, a fagyalt világnapján, augusztus 20-án, vagy bármikor, amikor egy kis pörgést szeretnél.

Fagylaltkehely készítési verseny

A kisgyerekes családoknak rendszeresen fejtörést okoz, hogy mivel kössék le a gyerekeket.

Üss két legyet egy csapásra! Legyen a te fagylaltozód az, aki rendszeresen kreatív programokat szervez az egyik legnagyobb célcsoportodnak!

Határozz meg egy fix napot és árat, biztosíts egy helyiséget és dekorációs alapanyagokat, és hagyd, hogy a kis lurkók fantáziája szabadon szárnyaljon. Amíg a gyerekek alkotnak, a szülők fagyizhatnak, kávézhatnak, vagy ha süteményt árulsz, abból is elfogyaszthatnak pár darabot.

Természetesen gondoskodj arról, hogy minden kis művész kapjon valamilyen jutalmat, hogy a következő alkalommal is elmenjenek és hírét vigyék az édes és jeges játéknak.

Születésnapi bulik

Ha a fagylaltozódnak van egy elszeparálható helyisége, miért ne használnád ki zárkörű rendezvényekre? Hirdesd meg a közeledben, hogy nálad lehet a legédesebb születésnapi bulit rendezni!

Gondold át, milyen szolgáltatásokat és termékeket tudsz a ’csomagba’ tenni, hogy maximalizálni tudd a rendezvény bevételét. Üdítő, torta, sütemény, kávé a szülőknek, na meg persze a fagyi.

Shake bár

Van, aki tölcsérből szereti nyalogatni, és van, aki hosszan kívánja élvezi a fagylalt hűsítő élményét. Egy turmixgép beállítása nem nagy költség, ám ezzel az egy kiegészítővel új köntösben is árulhatod a fagylaltjaidat.

Kísérletezz ízkombinációkkal, találj ki nekik izgalmas neveket és pörgesd fel az eladásokat!

Ezt a terméket imádni fogják a tinik és a fiatal felnőttek! Ügyelj arra, hogy többféle tejjel vagy tejhelyettesítővel kínáld a shakeket! Legyen a boltban laktózmentes tej a laktózérzékenyek számára, és növényi tejpótló azoknak, akik kerülik a tejet a sorbet jellegű fagylaltokat részesítik előnyben.

Figyeld meg, milyen gyorsan híre megy, hogy Te mindenkire gondolsz. Ha shake-elsz, legyen a boltodban elvihető papírpohár és szívószál is.

Kitelepülés rendezvényekre

A településeden és a környékén gyakoriak a rendezvények? Szervezz be egy mobil fagylaltkocsit és települj ki oda, ahová csak lehet. A vásárokon, a sporteseményeken és a fesztiválokon óriási forgalmat tudsz lebonyolítani. Készülj fel erre az esetre sok szórólappal, és ne felejts el mindenkinek adni egyet, hogy később is megtaláljanak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük