3 őszi sütemény, aminek jól áll a jégkrém - Gelatiamo Olasz Fagylaltkülönlegességek
3 őszi sütemény, aminek jól áll a jégkrém
3 őszi sütemény, aminek jól áll a jégkrém

3 őszi sütemény, aminek jól áll a jégkrém

Utolért bennünket az ősz. A nappalok egyre rövidebbek, az időjárás is hűvösebbre fordult, de egyelőre ne dobáld ki a jégkrémes dobozokat a fagyasztódból!

Bár kellemesen felmelegíti a lakást a bekapcsolt sütő, és az őszi sütemények illatától mámorító érzés foghat el, a nyár üdítő élményét belecsempészheted kedvenc őszi süteményeidbe is.
 
Írásunkban most három olyan őszi süteményt mutatunk be, amiket felülmúlhatatlanná és ünnepibbé tehetnek a hideg gombócba zárt nyári ízek.

Almás pite vanília jégkrémmel

Emlékszel a régi gyerekkori menzás időkre, amikor az ebéd csúcspontja az almás pite volt?

Igaz, akkor maximum egy kocka kihűlt süteményt kaptunk, amiben több volt a tészta, mint az édes és krémes almás töltelék, de mégis melegség járta át tőle a szívünket.

Az almás pite kétségkívül a magyarok egyik kedvenc őszi süteménye, ami gyakran kerül hétvégén az asztalokra. Vannak, akik a hagyományos, tepsis verzióra esküsznek, a kísérletező kedvű háziasszonyok pedig újabb és újabb elkészítési módokkal is szívesen kísérleteznek.

Az amerikai típusú, kör alakú, ropogós vajas tésztájú, rácsos vagy különféle csinos tésztadarabokkal díszített almás pite szintén egyre népszerűbb nálunk. Ezek a torta alakú vagy kisebb méretű tartlettek olyan ellenállhatatlanok, hogy a legtöbben azon melegében fogyasztanánk.

Az amerikai piték nem csak egy hétvégi ebéd megkoronázásai lehetnek, de vendégvárónak sem utolsók. Ha a gőzölgő pite tetejére egy-egy gombóc vanília jégkrémet is kanalazol, minden bizonnyal emlékezetes marad a desszerted.

Brownie bodzás-limonádé jégkrémmel

Abban szerintünk egyetérthetünk, hogy minden, ami tocsog a csokiban, a toplistás sütemények dobogóján szerepel.

A brownie-t eredetileg jól behűtve tálalják, aminek a közepe hasonlít egy fudge-re, a teteje pedig vékony kérget képez és ropogós. Ha otthon sütjük, akkor a mennyei illatoknak bizony kevesen tudunk csak ellenállni.

Ha ilyenkor megvágjuk a süteményt, a közepéből szinte lávaszerűen folyik még a forró csokoládé. Amennyiben ellenállhatatlan vágyat érzel arra, hogy azonnal befalj belőle egy (vagy több) szelettel, hűtsd le egy gombóc jégkrémmel!

A browniet általában vanília fagylalttal szokás kínálni, de te légy bátor és kísérletező! Remekül illik mellé az eper ízű jégkrém vagy egy gombóc bodzás-limonádé egy mentalevéllel.

Ha nem hiszel nekünk, próbáld ki! Szerintünk nagy sikert aratsz vele!

Jégkrémszendvics málnás isler jégkrémmel

Bár a krémes, töltelékes és a kevert tészták magasan viszik a pálmát a sütemények között, mi magyarok odáig vagyunk minden olyan apróságért, aminek az omlós linzer az alapja.

Szeretjük önmagában, de különféle ízes töltelékekkel összetapasztva is.

Ha szeretnél egy kis nyári emléket vinni a hűvösebb napokba és megörvendeztetni az egész családot – főleg a gyerekeket –, akkor lekvár helyett próbáld ki a jégkrémszendvicset. Ehhez nagyobb, legalább 8 centiméter átmérőjű, kicsit vastagabb (5-6 mm) linzerkarikákat süss, majd hűtsd ki őket teljesen.

Amikor készen állnak a töltésre, vegyél két-két linzert és tapaszd őket össze egy-egy gombóc málnás isler vagy áfonyás sajttorta jégkrémekkel.

Óvatosan nyomd össze a szendvicseket, de éppen csak annyira, hogy a jégkrém egy picit túlérjen a tésztakorongokon. A kilógó jégkrémperemeket hempergesd meg csokireszelékbe vagy cukorgyöngyökbe.

Ha nem azonnal tálalod, tedd be őket egy dobozba és rejtsd el a fagyasztóba. Őszi születésnapi zsúrra tökéletes meglepetés lehet a gyerekeknek.

GELATIAMO. Szenvedély. Boldogság. Fagylalt.

ITT KERESD TERMÉKEINKET!

Családi kiszerelésű jégkrémjeinket keresd országosan a Spar, az Auchan és a Tesco üzleteiben. Az online vásárlók pedig a Kifli.hu-n és a GRoby-n és az Auchan oldalán meg tudják rendelni kedvenceiket.


.

LEGFRISSEBB CIKKEK

Ragonese Kft.

Telefon: +36 29 572 720

E-mail: info@gelatiamo.hu

H-2367 Újhartyán M5 Ipari Park hrsz. 1211