A kávé és a sütemény ’együtt járnak’ – a tudomány is alátámasztja - Gelatiamo Olasz Fagylaltkülönlegességek
A kávé és a sütemény együtt járnak
A kávé és a sütemény együtt járnak

A kávé és a sütemény ’együtt járnak’ – a tudomány is alátámasztja

Értékesítő kollégánk számolt be arról, hogy az egyik fagyasztott süteményeinket kínáló partnerünk milyen lelkesen beszélt kávézója sikeréről.

Elmesélte, hogy a tulajdonos mennyire büszke a különféle ínyenc kávéira és mennyire kivételezettnek érzi magát, hogy mindegyikhez tud valamilyen ínycsiklandó Gelatiamo Dolci Italiani süteményt ajánlani a vendégeinek.

Amit pedig a legjobban élvez a munkájában, hogy láthatja a vendégek örömét, miközben neki nincs más dolga, mint hogy jó kávét készítsen és ehhez cukrászüzem működtetése nélkül tud előre fagyasztott édességeket szervírozni.

Több, mint egy rituálé

A kávé és a sütemény a tudomány szerint is ’együtt járnak’, ugyanis a koffein hatásától függ, hogyan reagálunk az édességre. A koffein eltompítja az édes ízre érzékeny receptorokat és arra késztet bennünket, hogy valami édesség után nyúljunk.

Tehát amikor megiszunk egy kávét és ránk tör az édesség utáni sóvárgás, egyáltalán ne érezzük magunkat rossznak. Ez az evolúció játéka velünk.

Egy szelet süteménytől ugyan még nem lett senkinek semmi baja, de ha cukormentes élvezetekre vágyunk, válasszuk a hozzáadott cukortól mentes süteményeket.

A kávézók versenyelőnyét növelik a mentes finomságok, így kávézó tulajdonosként két legyet üthetsz egy csapásra: ki tudod szolgálni a diétázó vendégeid és láthatod az örömöt az arcukon, ami lendületet ad a mindennapi munkádhoz.

Az együttlét öröme

Szerintünk már mindenki megtapasztalta, hogy a barátainkkal vagy a szeretteinkkel töltött idő nemcsak szórakoztató, hanem azt is érezteti, hogy fontosak vagyunk egymásnak.

Az együttlétnek ráadásul számos egészségügyi előnye van. Egy kávé és egy sütemény mellett nem csak jóllakunk, de lelkileg is kikapcsolódhatunk és érezhetjük, hogy fontosak vagyunk egymásnak, hogy van, aki törődik velünk.

Ha betérnek hozzád egy kávéra, bátran kínálj fel egy-egy süteményt is, hiszen az nem csak a vállalkozásodnak jó, de biztosítja vendégeidnek a jó és pozitív közérzetet is.

A kávé és sütemény csökkenti a stresszt

„Ne idegeskedj! A kávé és a süti segít!”

Ez a mottó akár egy kültéri megállítótábla felirata is lehetne. Rengeteg ember jön-megy a világban fejükben zavaros és nehéz gondolatokkal.

Mindenkinek jár egy kis megállás, amikor kikapcsolhatják a vészlámpát és saját magukra figyelve egyszerűen csak átadják magukat a kényeztető élvezeteknek.

Az embereknek úgy kell a pozitív élmény, mint a sivatagnak a víz. Ehhez alig akad jobb alkalom, mint beülni egy kávézóba, elkortyolni egy csésze feketét egy szelet süteményköltemény mellett.

A Gelatiamo Dolci Italiani Vaníliás Gyümölcsbomba egy ínycsiklandó ribizlis torta. A linzertészta és piskóta közé töltött chantilly krém tetején piros gyümölcs-kavalkáddal garantáltan feldobja a hangulatot.

Tudtad, hogy a németek minden nap esznek sütemény?

Oké, ez annyira nem tudományos magyarázat, de a ’német minőség’ világszerte ismert.

Ha ők így csinálják, akkor annak oka lehet. Ez a kultúrájuk része, pont úgy, ahogyan a franciáknak a kávézás vagy az olaszoknak az aperitif.

A német családok általában vasárnaponként összejönnek akár egy kávézóban, és közösen fogyasztanak el egy-egy szelet süteményt a gőzölgő kávé mellett. Így ápolják azt a tradíciót, hogy összehozzák a mai modern világban is az idős és a fiatal generációt. Ez hosszútávon segíti a családi kötődést.

Kávézód van? Használd te is ezeket a csalikat, amikkel ráadásul jót is teszel! A fagyasztott sütemények tárházát mi biztosítjuk számodra!

ITT KERESD TERMÉKEINKET!

Családi kiszerelésű jégkrémjeinket keresd országosan a Spar, az Auchan és a Tesco üzleteiben. Az online vásárlók pedig a Kifli.hu-n és a GRoby-n és az Auchan oldalán meg tudják rendelni kedvenceiket.


.

LEGFRISSEBB CIKKEK

Ragonese Kft.

Telefon: +36 29 572 720

E-mail: info@gelatiamo.hu

H-2367 Újhartyán M5 Ipari Park hrsz. 1211