Jégkrém trendek 2021-ben – hódítanak a tradicionális ízek - Gelatiamo Olasz Fagylaltkülönlegességek
Jégkrém trendek
Jégkrém trendek

Jégkrém trendek 2021-ben – hódítanak a tradicionális ízek

Nem titok, az emberek szeretik a fagylaltot és a jégkrémet. Sőt mi több! A fagyi és a jégkrém határozottan mindenki kedvence közé tartozik.

Az elmúlt években számos új és innovatív jégkrémtermék örvendeztette meg a jeges nyalánkságok rajongóit, de minden év tud újat mutatni. Az új trendekre még a COVID-19 is hatással volt, van.

Nézzük meg tehát, hogy 2021-ben milyen újításokért rajong a világ és mi magyarok!

Egészséges összetevők

Az egészséges étkezés a táplálkozási piramis teljes spektrumában megfigyelhető, így a jégkrém és a fagylalt is kapott az elmúlt időszakban ’glóriát’.

A fogyasztók tudatosabbak, címkéket olvasnak, és egyre többen válasszák a cukormentes, a rostokkal, vagy igazi gyümölcsökkel, esetleg super food-nak számító összetevőkkel dúsított jeges finomságokat.

Single Zero (cukor- és laktózmentes) és Zero Laktóz (laktózmentes és csökkentett cukortartalmú) jégkrémjeinkhez mi például cikória rostot adunk, így tud egy desszert teljes értékű étellé válni.

2 gombóc jégkrémmel egy kisétkezéshez javasolt rostmennyiséget lehet így elnyalogatni a legnagyobb élvezettel.

Az sem titka, hogy egzotikus vagy gyógyhatású gyümölcsöket, gyógynövényeket, vagy akár zöldségeket vegyítenek az összetevőkbe. Nálunk nagyon kedvelt a Bodzás Limonádé, de a világ más tájain az aloe veras fagylalt is megtalálható a klasszikus vanília mellett.

Nosztalgikus ízek

A nosztalgia újjáéledése és növekedése minden élelmiszer- és italkategóriában megfigyelhető, különösen azért, mert a fogyasztók ’megnyugtató’ vagy ’békebeli’ ételeket és ízeket keresnek a járvány idején.

A nagyi ’Kakaós Palacsintája’ vagy a családi karácsonyok ’Málnás Islere’ kelt életre például a Gelatiamo 30. jubileumi évében piacra dobott Fantasia jégkrém családunkban, amiből a vásári hangulatú Vattacukor ízű jégkrém sem hiányzik.

Magyarországon egyedülálló módon az Ice & Joy jégkrémmel töltött kürtőskalács jégkrémünket kétféle ízben (fahéjas almás és vaníliás csokoládédarabos) is élvezhetik a retro ízek szerelmesei.

Sós ízek a fagylaltban

Az emberek régóta szeretik az édes és a sós kombinációját: gondoljunk az ananászos pizzára, az almás pirított májra, vagy a baconbe tekert aszalt szilvára. Most az figyelhető meg, hogy a sós ízek beszivárognak a fagylaltokba is. A sós karamellás fagylalt pedig csak a kezdet. 2020-ban a Tik Tok sztárja az olívaolajos fagylalt volt, de azóta már parázson füstölt padlizsános kézműves fagylaltról is hallottunk.

Kalória csökkentett jégkrémek

A fogyasztóközpontú világunkban az emberek kevésbé érzik magukat bűnösnek, ha diétás jellegű fagylaltot vagy jégkrémet ehetnek. Ezért egyre több csökkentett kalóriatartamú termék érhető már el a piacon kezdve a víz alapú sorbetektől, a csökkentett cukortartalmú, cukormentes termékeken át a sovány tejtermékekből készülő ízekig.

Ezeket a jégkrémek dobozán nem csak a kalóriatáblázatban jelölik, de jól látható helyen feltüntetik piktogramok és feliratok formájában is.

Tejmentes alternatívák

A tejtermék nélküli fagylaltok és jégkrémek már nem csak a laktóz- és tejérzékenyekre gondolnak. Azok számára, akik változatosságot keresnek vagy különleges étrendet követnek, minden eddiginél nagyobb választék áll a rendelkezésre. A vegán alternatívákban a tejtermékek leggyakoribb helyettesítői a kókusztej, a mandulatej, vagy a zabtej.

ITT KERESD TERMÉKEINKET!

Családi kiszerelésű jégkrémjeinket keresd országosan a Spar, az Auchan és a Tesco üzleteiben. Az online vásárlók pedig a Kifli.hu-n és a GRoby-n és az Auchan oldalán meg tudják rendelni kedvenceiket.


.

LEGFRISSEBB CIKKEK

Ragonese Kft.

Telefon: +36 29 572 720

E-mail: info@gelatiamo.hu

H-2367 Újhartyán M5 Ipari Park hrsz. 1211