Komplex technológiai fejlesztés

A projekt sikeres megvalósulása minőségi desszertek nagy mennyiségben történő hatékony előállítását teszi lehetővé a Ragonese Kft-nél. A projekt hatásának köszönhetően megvalósult egy olyan termelési sor összeállása, mely segítségével nagy teljesítménnyel, hatékonyan, és egyenletes, stabil minőségben tudjuk gyártani és forgalmazni termékeiket, valamint a szoftveres fejlesztések hatására átláthatóbban és hatékonyabban, valamint könnyebben és monitoringolhatóbban tudjuk irányítani vállalati folyamataikat, munkáinkat, és futó megrendeléseinket.

A modern univerzális habverő- és dagasztógépnek köszönhetően a jelenlegi 60 l helyett 100 l terméket tudunk egyszerre bekeverni ugyanannyi idő alatt. A tortaszeletelő gép üzembe állításával a tortaszeletelés 50-100 db/óra mennyiségűre növekszik a 12 db/óra/fő helyett. Az így felszabaduló időben szakembereink sokkal értékesebb, és sokkal jövedelmezőbb alkotó munkát tudnak végezni mint korábban. A kartonzárógép segítségével az eddig kézi munkával végzett tevékenységet ötször gyorsabban tudjuk végezni.

Az ALPHA termelés irányítási rendszer üzembe állításával optimalizálja a cég termelésügyviteli folyamatait. Az adagoló, profiterol tálcatöltő berendezéssel gyártott és forgalmazott desszertek iránti megnövekedett keresleti igényt jobban, kevesebb idő alatt tudjuk kielégíteni, mivel ez egy kézi gyártású, lassú folyamatot vált ki. A hűtőházi adatgyűjtő terminál beszerzése azért volt fontos, mert a hűtött terekben történő használat nagy kihívás elé állítja a mobil számítógépeket. Nem kizárólag az extrém hideg okoz problémát a hagyományos kialakítású készülékeknek, hanem a nagy hőingadozás, amit a hűtött és normál hőmérsékletű terekbe történő mozgás jelent. A párakicsapódás az olvasó ablakon lehetetlenné teszi a kódolvasást, ezért külön fűtőegység gondoskodik a szkenner kilépőablak és a kijelző fűtéséről, valamint  rádiós egységgel a vállalati WLAN hálózathoz csatlakozhat, így a munkavégzés helyszínén hozzáférhet a vállalati adatokhoz. A cimkenyomtató a sokféle címkézési alkalmazáshoz ideális választás, mivel helytakarékos, egyszerű, könnyen kezelhető, pontosabban nyomtat, keskeny papíron is éles tiszta szöveggel és vonalkóddal.

A projekt azonosító száma: VEKOP-1.2.1-16-2016-00093