Fagylalt gomba – egy vidám fagyis recept
Hozzávalók az előkészítéshez:
- 1 db kistányér
- 1 db fagylaltos kanál
- recés kés
Hozzávalók az elkészítéshez:
- 1 db tölcsér
- 1 gombóc Gelatiamo Capricci Tejszínes Eper
- zöld ételfesték
- kb. 0,5 dl kókuszreszelék
- fehér dekortoll
- néhány dekor virág
Elkészítési idő: 15 perc
Ajánlott: 1 fő számára
A fagylalt gomba elkészítése
Az ételfesték csomagolásán jelzett módon színezd meg a kókuszreszeléket, ez lesz a fű, amiben a fagylalt gomba lapul majd.
Szórd a desszertes tányér közepére.
Egy recés késsel óvatosan vágd le a tölcsér csúcsos felét úgy, hogy az öblösebb rész lehetőség szerint ne törjön el.
A tölcsért az öblösebb végével lefelé állítsd a kókuszfű közepére, és helyezz a tetejére egy gombóc eper fagylaltot.
TIPP:
A gombóc alját húzd egyenletesre, hogy könnyebben megálljon a gombaszáron, és ne essen le. A fagyit viszonylag keményebben gombócold ebben az esetben, hogy ne kezdjen el túl gyorsan olvadni.
Legyél kreatív! A gomba sapkáját díszítsd színes dekorpöttyökkel, a tönkje köré pedig helyezz apró cukorvirágokat!