Fagylalt gomba – egy vidám fagyis recept

Hozzávalók az előkészítéshez:

  • 1 db kistányér
  • 1 db fagylaltos kanál
  • recés kés

Hozzávalók az elkészítéshez:

Elkészítési idő: 15 perc

Ajánlott: 1 fő számára

A fagylalt gomba elkészítése

Az ételfesték csomagolásán jelzett módon színezd meg a kókuszreszeléket, ez lesz a fű, amiben a fagylalt gomba lapul majd.

Szórd a desszertes tányér közepére.

Egy recés késsel óvatosan vágd le a tölcsér csúcsos felét úgy, hogy az öblösebb rész lehetőség szerint ne törjön el.

A tölcsért az öblösebb végével lefelé állítsd a kókuszfű közepére, és helyezz a tetejére egy gombóc eper fagylaltot.

TIPP:

A gombóc alját húzd egyenletesre, hogy könnyebben megálljon a gombaszáron, és ne essen le. A fagyit viszonylag keményebben gombócold ebben az esetben, hogy ne kezdjen el túl gyorsan olvadni.

Legyél kreatív! A gomba sapkáját díszítsd színes dekorpöttyökkel, a tönkje köré pedig helyezz apró cukorvirágokat!