Gyümölcsleves eperfagyival recept

Hozzávalók az előkészítéshez:

1 kb. 2 l-es lábos

1 fakanál

fagyis kanál

Hozzávalók a tálaláshoz:

Gelatiamo Capricci Tejszínes Eper jégkrém

habtejszín

mentalevél

Hozzávalók az elkészítéshez (4-5 adag):

1,2 l víz

2 db egész fahéj

2 db szegfűszeg

6-7 kanál cukor vagy eritrit édesítő

2 dl főzőtejszín

1 evőkanál liszt

egy kis marék meggy és/vagy cseresznye

6-7 szem eper

1 db alma

1 db őszibarack

egy kis marék áfonya

Elkészítési idő: Kb. 30 perc (lehűtés 3 óra hűtőszekrényben)


Ajánlott: 5-6 fő számára

A gyümölcsleves eperfagyival elkészítése

A felhasználni kívánt gyümölcsöket alaposan mosd meg.

A meggyet és/vagy cseresznyét magozd ki, a barackot és az almát hámozd meg, magjukat távolítsd el és vád fel kockákra.

Ted fel a vizet forrni a fahéjjal, a szegfűszeggel és a cukorral.

Add hozzá a meggyet, a cseresznyét és az almát, és főzd 15-20 percen át. Ekkor add hozzá a barackot és az áfonyát is.

A lisztet tedd egy kisebb keverőtálba, öntsd fel a tejszínnel és keverd csomómentesre.

Adj hozzá egy merőkanálnyit a leves főzőlevéből, keverd el, majd csorgasd bele a levesbe.

1-2 percig kevergesd, hogy a leves besűrűsödjön.

Ha elkészült, hűtsd ki a konyhapulton, majd tedd a hűtőbe 2-3 órára, hogy teljesen lehűljön.

Tálaláskor szedd a levest mélytányérokba, a közepükre tegyél egy-egy gombóc eper fagyit.

Dekoráld tejszínhabbal és mentalevéllel.