Gyümölcsleves eperfagyival recept
Hozzávalók az előkészítéshez:
1 kb. 2 l-es lábos
1 fakanál
fagyis kanál
Hozzávalók a tálaláshoz:
Gelatiamo Capricci Tejszínes Eper jégkrém
habtejszín
mentalevél
Hozzávalók az elkészítéshez (4-5 adag):
1,2 l víz
2 db egész fahéj
2 db szegfűszeg
6-7 kanál cukor vagy eritrit édesítő
2 dl főzőtejszín
1 evőkanál liszt
egy kis marék meggy és/vagy cseresznye
6-7 szem eper
1 db alma
1 db őszibarack
egy kis marék áfonya
Elkészítési idő: Kb. 30 perc (lehűtés 3 óra hűtőszekrényben)
Ajánlott: 5-6 fő számára
A gyümölcsleves eperfagyival elkészítése
A felhasználni kívánt gyümölcsöket alaposan mosd meg.
A meggyet és/vagy cseresznyét magozd ki, a barackot és az almát hámozd meg, magjukat távolítsd el és vád fel kockákra.
Ted fel a vizet forrni a fahéjjal, a szegfűszeggel és a cukorral.
Add hozzá a meggyet, a cseresznyét és az almát, és főzd 15-20 percen át. Ekkor add hozzá a barackot és az áfonyát is.
A lisztet tedd egy kisebb keverőtálba, öntsd fel a tejszínnel és keverd csomómentesre.
Adj hozzá egy merőkanálnyit a leves főzőlevéből, keverd el, majd csorgasd bele a levesbe.
1-2 percig kevergesd, hogy a leves besűrűsödjön.
Ha elkészült, hűtsd ki a konyhapulton, majd tedd a hűtőbe 2-3 órára, hogy teljesen lehűljön.
Tálaláskor szedd a levest mélytányérokba, a közepükre tegyél egy-egy gombóc eper fagyit.
Dekoráld tejszínhabbal és mentalevéllel.