Fagyi méhecske

Hozzávalók

Előkészítéshez:

1 db kisméretű tálca
1 db fagylaltos kanál

Elkészítéshez:

1 gombóc Gelatiamo Capricci Citrus Mix
1 db kumkvat (törpemandarin)
1 darab csokis dekortoll
1 darab eper
1 szem meggy vagy cseresznye
2 szem mandulaforgács

Elkészítés

A felhasználni kívánt gyümölcsöket alaposan lemossuk. Először a törpemandarin egyik oldalán 4 vágást ejtünk úgy, hogy a csak a mandarin feléig vágunk be, és a vágások egyforma méretű kis cikkekre osszák a gyümölcs tetejét. Ezután minden második kis cikket kihajtunk a gyümölcs közepe felől. Az epret 8 cikkre vágjuk, 4 vastagabbra, 4 vékonyabbra. A kumkvatot a tálcára helyezzük, és körberakjuk az eperszeletekkel úgy, hogy a vékonyak és vastagok egyformán váltakozzanak. Ez lesz a virág, amit a fagyi méhecske körbe fog dongani. Ezután elővesszük a Gelatiamo Capricci Citrus Mix fagyit, és a egy elsimított aljú gombócot a tálcára helyezünk. A meggyet félbevágjuk, és az egyik felet a gyümölcsvirág felé a gombóchoz illesztjük. Ez lesz a méh orra. Dekortollal megcsíkozzuk, majd beszúrjuk a mandulaforgács szárnyakat.

Ha két személyre készítjük a tálat, akkor a virág másik oldalán készíthetünk a leírtak megismétlésével egy újabb méhecskét.

Elkészítési idő:

Kb. 15-20 perc

Ajánlott:

1 fő számára