Gyümölcsleves eperfagyival

Hozzávalók

Előkészítéshez:

1 nagyobb levesfőző edény (kb. 2 l-es)
1 fakanál
fagyiskanál

Elkészítéshez:

1,2 l víz
2 db egész fajéj
2 db szegfűszeg
6-7 kanál cukor
2 dl főzőtejszín
1 evőkanál liszt
egy kis marék meggy és/vagy cseresznye
6-7 szem eper
1 db alma
1 db őszibarack
egy kis marék áfonya

Tálaláshoz:

tányéronkén 1-2 gombóc Gelatiamo Capricci Tejszínes Eper jégkrém
tejszín spray
mentalevél

Elkészítés

A felhasználni kívánt gyümölcsöket alaposan lemossuk. A meggyet/cseresznyét kimagozzuk, a barackot/almát meghámozzuk, a magokat eltávolítjuk. A vízbe szórjuk a fahéjat és a szegfűszeget, majd feltesszük forrni. Hozzáadjuk a meggyet/cseresznyét, az almát. A puhább gyümölcsöket később, hogy ne főjenek szét. Kb. 20 pecet főzzük, hozzáadjuk a cukrot, a főzés végén az áfonyát. Ezután a tejszínnel és a liszttel csomómentes habarást készítünk, amit hozzáadunk a takaréklángra vett leveshez, és kevergetjük pár percig, majd lekapcsoljuk. A levest, ha már nem forró,  3 órára betesszük a hűtőszekrénybe, hogy kihűljön.

Tálaláskor a tányérba 1-2 gombóc Gelatiamo Capricci Tejszínes Eper jégkrémet kanalazunk úgy, hogy kb. fele magasságuk a leves felszíne felett maradjon. A gombócok díszíthetjük tejszínhabbal, mentalevéllel.

Elkészítési idő:

Kb. 30 perc (lehűtés 3 óra hűtőszekrényben)

Ajánlott:

Kb. 5-6 fő számára