5+1 tipp az üres jégkrémes dobozok újrahasznosításához - Gelatiamo Olasz Fagylaltkülönlegességek
Tippek az üres jégkrémes dobozok újrahasznosításához
Tippek az üres jégkrémes dobozok újrahasznosításához

5+1 tipp az üres jégkrémes dobozok újrahasznosításához

Az egyik legjobb dolog az újrahasznosításban az, hogy sohasem kell búcsút mondani a megvásárolt termékek csomagolásaitól. Vegyük például a jégkrémet. Ki akarna búcsút venni a jégkrémtől?

Ahelyett, hogy kidobnád a kedvenc jégkrémjeid dobozát, használd fel őket a lehető legkreatívabb formákban! Az izgalmas átalakításokba ráadásul a gyerekek is bevonhatók, így könnyen összekötheted a kellemest a hasznossal.

Az üres jégkrémes dobozok előkészítése

Tudjuk, hogy amikor rád jön a fagylaltéhség roham, legszívesebben letépnéd a jégkrémes doboz tetejét, de óvatosságra intünk.

A jégkrémes dobozok kiválóan alkalmasak tárolódobozok kialakítására, amihez a tetejükre is szükséged lehet. Ezért óvatosan távolítsd el a dobozok tetejét, hogy ne törjenek vagy repedjenek el.

Nem beszélve arról, hogy az azonos méretű és formájú jégkrémes dobozok egymás tetejére is állíthatók, aminek köszönhetően helytakarékos tárolókká alakíthatók.

Ha már kinyalogattátok belőlük az utolsó csepp jeges finomságot is, mosd el őket alaposan a kis résekben is, szárítsd őket meg, és már kezdheted is az újrahasznosítást.

5+1 tipp az üres jégkrémes dobozok újrahasznosításához

Élelmiszertárolók

A kisebb (például 900 ml-es Fantasia) jégkrémes dobozok kiválóan alkalmasak olyan alapélelmiszerek tárolására, mint például a liszt, a cukor vagy a gabonák. A jégkrémes dobozokat egyszerűen felcímkézheted, hogy mindig tudd, miben mi van, de át is festheted, befóliázhatod, azaz személyre szabhatod őket. Vagy nevezz ki egy-egy üres jégkrémes dobozt meglepetéstárolónak, amibe apró jutalomfalatokat (cukorka, bonbon, csoki) rejtesz el.

Gyümölcskosarak

A nagyobb, családi kiszerelésű vagy hosszúkás formájú jégkrémes dobozokat felhasználhatod friss gyümölcsök tárolására is. Ha sokáig szemezel a jégkrémes dobozzal, még a gyümölcsökhöz is megjöhet az étvágyad, nem? Oké, ez nincs tudományosan bizonyítva, de akár ésszerűnek is tűnhet.

Játéktárolók

Ahol kisgyerek van, mindenki tudja, milyen érzés kis LEGO darabokra lépni, vagy egy hátast dobni egy véletlenül a folyosón hagyott kisautótól. A gyerekeket kiskoruktól kezdve érdemes megtanítani a dolgaik rendszerezésére, és hogy nekik is ki kell venniük a részüket a házimunkából. Kezdjétek a játékokkal! Először is csoportosítsátok az apró játékokat, majd nevezzetek ki egy-egy jégkrémes dobozt a tárolásukra. A dobozokat érdemes megkülönböztetni akár úgy, hogy átfestitek, vagy úgy, hogy a fedelükre erősítetek (ragasztó pl.) egy minta játékot. A LEGO-s dobozra egy LEGO katonát, a kisautósra egy játék Trabantot és így tovább. Ha gyermeked ügyesen elvégzi a házimunkáját, nyugodtan ajánlj fel cserébe egy gombóccal a kedvenc jégkrémjéből.

Play Dough és gyurma tárolók

Igen, tudjuk, hogy a Play Dough-t eleve tárolóban árulják, de láttál már kisgyereket ezzel a fantasztikus homokszerű anyaggal játszani? Nem kell pár perc, és a különböző színű anyagok óriási gombóccá változnak, amiket ember legyen a talpán, aki szétválaszt. A szivárványos anyagot tegyétek üres jégkrémes dobozba, aztán jöhet a kávéházas szerepjáték. A konyhából varázsoljátok elő a fagylaltszedő kanalat, pár kelyhet, és a gyerekek máris felszolgálhatják a játék fagylaltot. Arra azért figyelj, hogy ezt ne kóstolják meg!

Kézműves tárolók

Napjainkban egyre többen látogatják a kézműves ellátó üzleteket és vágnak bele valamilyen kreatív tevékenységbe. Ezek többségéhez számos apró kis mütyürre van szükség, amiket értelem szerint biztonságos módon tárolni is kell. Mi sem lehetne jobb hely a szalagoknak, zsinóroknak, gomboknak, ragasztóknak vagy a szalvétáknak, mint az üres jégkrémes dobozok. Ezeket a tárolókat érdemes kívülről olyan anyaggal becsomagolni, mint amit majd tárolunk bennük, így véletlenül sem lehet őket összekeverni. Jégkrémes dobozból fantasztikus varródoboz is készíthető.

Kaspók, mini kertek

Ha imádod a virágokat és minden ablakpárkányod telepakolnád a legkülönfélébb szépségekkel, alakítsd át az üres jégkrémes dobozokat kaspókká! A dobozok külsejét fesd, majd lakkozd le, vagy ragassz rájuk vékony ágakat, leveleket, köveket, vagy bármilyen más természetes anyagot, és máris egyedi megjelenést kapnak.

A dobozokba fűszernövényeket is ültethetsz, amikkel a kedvenc ételeid még ízletesebbé tehetők.

Ilyenkor se dobd el a jégkrémes dobozok tetejét! A dobozok alját pár helyen lyukaszd ki, hogy a föld jó vízáteresztő legyen, a tetőket pedig tedd a dobozok alá. Így nem folyik szanaszét a kicsepegő víz sem.

Ha neked is van egy jó ötleted az üres jégkrémes dobozok újrahasznosítására, írd meg hozzászólásban!

ITT KERESD TERMÉKEINKET!

Családi kiszerelésű jégkrémjeinket keresd országosan a Spar, az Auchan és a Tesco üzleteiben. Az online vásárlók pedig a Kifli.hu-n és a GRoby-n és az Auchan oldalán meg tudják rendelni kedvenceiket.


.

LEGFRISSEBB CIKKEK

Ragonese Kft.

Telefon: +36 29 572 720

E-mail: info@gelatiamo.hu

H-2367 Újhartyán M5 Ipari Park hrsz. 1211