6 egyszerű mód, hogy kimutasd a gyereked iránti szereteted - Gelatiamo Olasz Fagylaltkülönlegességek
Gelatiamo Olasz Fagylaltkülönlegességek
Gelatiamo Olasz Fagylaltkülönlegességek

6 egyszerű mód, hogy kimutasd a gyereked iránti szereteted

A legalapvetőbb ajándék, amit gyermekeinknek adhatunk, az elfogadás, a stabilitás és ami a legfontosabb, a szeretet. Természetesen a szülők szeretik a gyerekeiket, de a gyermeked iránti szeretet kimutatása időnként bonyolult lehet.

A szeretetet legjobban a hétköznapi apró dolgokon keresztül tudjuk kimutatni, ami életük minden területén javíthat.

Biztonságban érezhetik magukat, nem kell aggódniuk a felnőttek problémái miatt és élvezhetik, hogy gyerekek. Ha pedig meg van ez a stabilitás, jobban tudnak összpontosítani más dolgokra, például a tanulásra vagy a kreativitásuk fejlesztésére.

Íme 6 egyszerű mód, hogy kimutasd a gyereked iránti szereteted

Hallgasd meg a gyereked

A gyerekek ösztönösen tudni és érezni szeretnék, hogy fontosak a szüleiknek.

Tele van a kis fejük kérdéssel és a napi élményeikkel, amiket szeretnének megosztani a hozzájuk legközelebb állókkal. Amikor egy hosszú nap után együtt vagytok végre, tegyél félre minden kütyüt és mutass őszinte érdeklődést gyermeked mondanivalója iránt.

Kezdeményezz beszélgetést, kérdezz és mutasd ki, hogy fontos számodra, mi történt vele, vagy min gondolkodik éppen.  

Legyen idő a közös szórakozásra

A teljesítményorientált világunkban könnyű beleesni abba a hibába, hogy szinte mindenből tanulást vagy kihívást csináljunk.

Ehelyett próbálj meg minden nap alkalmat találni a gondtalan szórakozásra!

Játsszatok, lépj be az ő kis világába, legyen bármilyen értelmetlen is. Hidd el, ez az egyik legjobb módja annak, hogy érezze, mennyire nagyra értékeled a közösen töltött időt.

Öleld, amilyen gyakran csak tudod

Nagyon fontos, hogy azt mondd, „szeretlek”, de ne becsüld alá a fizikai érintés erejét, ami még jobban erősíti a szeretetteljes köteléket a gyermekeddel.

A kisgyerekek ösztönösen bújnak a szüleikhez, de még a kiskamaszok és a tinik is igénylik az ölelést, még ha látszólag ki is akarnak bújni előle.

A leválási időszakban ezt szülőként te tudod a legjobban kezdeményezni. Ne hagyd, hogy lerázzon, mert akkor van a legnagyobb szüksége rád, amikor a legnehezebb korszakát éli.

Legyenek családi rutinok

A közös családi tevékenységeknek nem feltétlen kell bonyolultnak lenniük.

A lényeg az idő és a figyelem, amit egymásnak szenteltek. Lehet ez egy esti mese olvasása kicsiknek, egy családi bringázás vagy a közös hétvégi ebéd, amit pár gombóc frissítő Gelatiamo Capricci jégkrémmel koronáztok meg.

A kisebb gyerekeket még arra is lehet buzdítani, hogy elkészítsék a ’különleges’ fagyi kelyhet, amiket ők álmodtak meg.

A szeretet nem vásárolható meg

Bár a mai világban számít, hogy kinek mije van, fontos megérteni szülőként, hogy az anyagi dolgok nem helyettesítik a jelenlétet és a törődést.

Gondolj csak vissza a saját gyerekkorodra, amikor nem volt ekkora kütyüdömping! Fel tudod idézni magadban azokat a pillanatokat, amikor a szüleiddel társasoztatok vagy bújócskáztatok?

És arra emlékszel, mit kaptál a 10. születésnapodra?

Az utóbbira nagy eséllyel nem. Ha szem előtt tartod mindezt, érezni fogod legbelül, hogy mit szeretnél átadni gyermekednek és milyen felnőttet szeretnél belőle nevelni.

Ismerje meg gyermeked a családi dinamikát

Lehet, hogy nem veszed észre, de a család dinamikája hatással van gyermekedre és ez fordítva is igaz.

A gyerekek életritmusához való szeretetteljes alkalmazkodás is segít, hogy a kicsik érezzék, szeretik őket.

A gyerekek rengeteget tanulnak az emberi kapcsolatokról azzal is, ha látják a szülői kommunikációt. Ha a társaddal tisztelettel beszéltek és viselkedtek egymással, alkalmazkodtok és kimutatjátok az egymás iránt érzett szeretetet, akkor a gyerekek is könnyebben átveszik a jó mintát.

Fontos, hogy jó példakép legyél, mivel gyermeked fürkésző tekintettel néz mindenre, amit csinálsz.

ITT KERESD TERMÉKEINKET!

Családi kiszerelésű jégkrémjeinket keresd országosan a Spar, az Auchan és a Tesco üzleteiben. Az online vásárlók pedig a Kifli.hu-n és a GRoby-n és az Auchan oldalán meg tudják rendelni kedvenceiket.


.

LEGFRISSEBB CIKKEK

Ragonese Kft.

Telefon: +36 29 572 720

E-mail: info@gelatiamo.hu

H-2367 Újhartyán M5 Ipari Park hrsz. 1211