Amikor úgy tűnik, hogy semmi sem úgy alakul, ahogy eltervezted és nincs senki, akivel megbeszélhetnéd a problémáid, ragadj meg egy kanalat, és élvezd ki a kedvenc jégkrémes dobozod minden csepp jeges finomságát!
Gondolkodtál már azon, hogyan képes a fagyi ezerszer jobb hangulatba hozni? Figyelj, mert megmutatjuk a fagyievés titkát!
A szorongás és a depresszió jó ellenszere a fagylalt
A fagylaltfogyasztás stresszes időszakban elképesztő előnyökkel járhat.
Ennek hátterében az áll, hogy az agyunk a fagylalt édes és zsíros összetevőire „reagál”, amikor a gyomorsavval keveredik.
A legtöbb fagylalt gazdag A-, B6-, B12-, C-, D- és E-vitaminokban, amik közül a B-vitaminok köztudottan felelősek a jó kedélyállapotért és a mentális egészségért.
Ezek mellett a fagylalt gazdag forrása például a tiaminnak (B1-vitamin), a riboflavinnak (B2-vitamin) és a niacinnak is (B3-Vitamin).
Csakúgy, mint más tejtermékek, a tejalapú fagylalt is nagyszerű ásványianyag forrás, beleértve a kalciumot és a foszfort. A fagylaltban lévő foszfor például segít megelőzni vagy csökkenteni a PMS-el (premenstruációs szindróma) járó hangulatváltozásokat a hölgyeknél.
Ilyenkor figyelhető meg, hogy a nők szinte rávetik magukat az édességekre, hogy elárassza őket a boldogság eufóriája.
A cukormentes Gelatiamo Single Zéró jégkrémek ezeken a napokon szó szerint életmentőek lehetnek, hiszen az édes íz akkor is nyugtat, ha természetes édesítővel érjük el (és mi csak azzal dolgozunk), ráadásul bármennyit nyalakodhatunk belőlük, nem hizlalnak.
A tejalapú fagylaltokban található kalcium (a laktózmentes változatokban is) ugyanakkor segít megőrizni a csontok erősségét és egészségét, valamint hozzájárulhat a vesekő kialakulásának kockázatának csökkentéséhez is. Bár ezek az előnyei nem látványosak, hosszú távon nem nagy baj, ha olyan desszertekkel kényeztetjük magunkat, amik miatt nem kell aggódnunk.
A fagylalt nemcsak jó tápanyagforrás, de hihetetlen energiával képes feltölteni bárkit. A fagylalt zsírokból, fehérjékből és szénhidrátokból áll, amik a fő energiaforrásaink. A klasszikus cukorral készülő fagylaltokat azonban érdemes mértékkel enni, ha el szeretnéd kerülni a felesleges plusz kilók felszedését.
Szerencsére vannak cukormentes fagylalt alternatívák, amik ugyanezeket az előnyöket nyújtják az extra kilók lerakódása nélkül. A Gelatiamo Single Zéró jégkrémjeink hozzáadott cukortól mentesen, természetes édesítőszerek felhasználásával készülnek adalékok nélkül, kézműves technikával.
Természetes nyugtató
A fagylalt egyik fő összetevője az L-triptofánban gazdag tej. Tudtad, hogy az L-triptofán egy természetes nyugtató, amely ellazítja az idegrendszert? Így segít "egy nyalásra" búcsút mondani a szomorúságnak, a depressziónak, a stressznek és a szorongásnak. Az pedig már csak hab a fagyi tetején, hogy az L-triptofán hozzájárul a nyugodt alváshoz is. Mindenki tudja, hogy a kialvatlanság milyen mélyre tudja lehúzni az embert érzelmileg. Egyél inkább fagyit!
Miközben a fagylalt segít megnyugtatni az idegrendszert, stimulálja a trombotonint is. Ez egy hormon, ami – sok más hormonnal egyetemben - növeli a boldogságérzetet, segít csökkenteni a stressz és a nyugtalanság érzését.
A mostani nehéz időszakban az erő és a fagyi legyen mindig veled, élvezd az élet minden apró örömét!