Életmódváltás és a jégkrém: belefér a jeges finomság? - Gelatiamo Olasz Fagylaltkülönlegességek
Életmódváltás és a jégkrém
Életmódváltás és a jégkrém

Életmódváltás és a jégkrém: belefér a jeges finomság?

Gondolkoztál már azon, vajon miért hallani egyre többször a diéta helyett az életmódváltás kifejezést?

Egy a Boston Medical Center végzett kutatás szerint évente 45 millió amerikai diétázik, átlagosan 33 milliárd dollárt költenek súlycsökkentő termékekre, kétharmaduk mégis túlsúlyos.

Cikkünkben most bemutatjuk, mi a különbség a diéta és az életmódváltás között, valamint azt, hogyan lehet az édességeket – köztük a jégkrémet is – beépíteni egy kiegyensúlyozott étrendbe.

Mi az a Diéta?

A diéta átmeneti. A diétáknak rövid távú céljai vannak és a lényege az, hogy elérjünk egy áhított végeredményt, ami után visszatérhetünk a régi szokásainkhoz. A legtöbben súlyvesztés céljából diétáznak és az önsanyargató időszakot büntetésnek és megfosztásnak élik meg.

Egy diétában az étel egyet jelent a kísértéssel, ezért amikor a diétázók elérik a céljukat, mindent megesznek, amiről le kellett mondaniuk. A kemény munka általában veszendőbe megy.

Egy híres Victoria Secret modell, Miranda Kerr szerint:

„Ha egy kocka csokit szeretnél megenni, edd meg! De ne az egész táblát!”

És ennél az idézetnél el is jutunk az életmódváltás és a diéta közötti különbséghez.

Mi az az életmódváltás?

Az életmódváltás egy hosszútávú döntés, amiben nem a csillagos ég a határ.

Ahogy a neve is sugallja, az életmódváltás egy életre szól. Nem egy kifejezett cél érdekében állunk át rá, amit azonnal vagy gyorsan meg szeretnénk valósítani, hanem azért, hogy vigyázzunk magunkra és tovább éljünk.

A jól megtervezett életmódváltás során nem érezzük azt, hogy rabságban élünk és ösztönösen menekülni akarunk, hanem egy nagyobb víziót látunk: egy boldog és egészséges életet.

Amennyiben az étrendet egy pozitív életszemlélethez igazítjuk, az nem terheli meg a testet, sem a lelket. A teljes összeomlás helyett lassabban ugyan, de tartósan egészségesebbé válunk.

Az életmódváltás abban is segíthet, hogy bűntudat nélkül élvezzük az életet, hiszen fel vagyunk muníciózva olyan alternatív ételekkel, amik nem keltenek bennünk se bűntudatot, se lemondást.

Így kezdj bele az életmódváltásba!

Az életmódváltás nagy kihívást jelenthet, különösen akkor, ha egyszerre sok dolgot szeretnél átalakítani. Az életmódváltás időigényes és támogatást igénylő folyamat. Ahhoz, hogy sikeres legyél, készíts egy tervet és kötelezd el magad.

Az alábbi tippjeink segíthetnek a tartós életmódváltásban.

Kezdd kicsiben!

Ne akarj mindenáron mindent egyszerre lecserélni! A célod hosszútávú, ezért hagyj időt a szervezetednek a változásokhoz. Egy új szokást sokkal könnyebb beépíteni az életünkbe, mint levetkőzni az összes régi rosszat.

Lassan, de biztosan haladj és egyszerre csak egy célra koncentrálj.

Tipp! Az egyik első lépés lehet a finomított cukor elhagyása, amit számos természetes édesítővel lehet helyettesíteni. Járj utána, milyen ételekbe és édességekbe mely cukormentes alternatíva a legjobb, és a cukros nasik helyett keresd a boltokban a cukormentes termékeket!

A nyári hőségben biztosan megfordul a fejedben, milyen jó lenne büntetlenül elnyalogatni pár finom gombóc jégkrémet. Jó hír, hogy erről a hűsítő finomságról sem kell lemondanod az életmódváltás során.

A Gelatiamo Single Zero és a Gelatiamo Super Zero jégkrémek többet adnak, mint a cukormentesség!

Ízesítésük xilittel, eritrittel és steviával készül, emellett cikóriából kinyert inulinnal, azaz élelmi rosttal dúsítjuk, ami prebiotikumként is működik, így jótékony hatással van a bél- és immunrendszerre.

Szerezz társakat az életmódváltáshoz!

Kettő, három vagy még több cinkostárs is jobb, mint az egy, ha az egészséges életmóddal járó változások tartós betartása a cél.

Ha olyan emberekkel veszed magad körül, akik hasonlóan gondolkodnak, mint te, akkor sem lesz könnyű az átállás, de nem is lehetetlen. Ha más is a te utad járja és egymást támogatjátok, a siker csak egy kőhajításra lesz tőled.

Kérj támogatást!

Hidd el, ha az egészséged a tét, nem ciki másoktól segítséget kérni vagy elfogadni.

Minél több észszerű tanácsot kapsz, annál jobban el tudod kötelezni magad az új és boldogabb életed mellett.

Menj el egészséges főző-tanfolyamokra, járj el olyan éttermekbe, ahol különféle alternatívákkal ismerkedhetsz meg, alakítsd át a vásárlási szokásaid, kövess be a közösségi oldalakon olyan embereket, akik örömmel osztják meg az útjukat és a tapasztalataikat másokkal.

Tartozz egy támogató közösséghez, akiket te is segíteni tudsz idővel az újonnan megszerzett ismereteiddel és tapasztalataiddal.

ITT KERESD TERMÉKEINKET!

Családi kiszerelésű jégkrémjeinket keresd országosan a Spar, az Auchan és a Tesco üzleteiben. Az online vásárlók pedig a Kifli.hu-n és a GRoby-n és az Auchan oldalán meg tudják rendelni kedvenceiket.


.

LEGFRISSEBB CIKKEK

A jégkrém és a fagylalt jövője – 6 elképesztő innováció

2000 évnyi fejlődés után a mai jégkrém sokat változott. Miközben a technológia és a képzeletünk szárnyal, mit rejtegethet a jövő jégkémje? Az ókori Kína fagyasztott „tejjegétől” a szicíliai Gelatiamo kényeztetéséig a jégkrém hosszú utat tett meg szerény eredetétől. A jégkrém, ez az édes és jeges csemege folyamatosan izgatja a fejlesztők képzeletét szerte a világon, és […]

Miért vágyunk a cukorra?

Csak pár hét van karácsonyig és szilveszterig, de a közösségi oldalak már most tele vannak ünnepi sütemények fotóival és receptjeivel. Bár egyre többször látni cukormentes alternatívákat is, az év ezen időszakában az emberek jelentős része nem foglalkozik a cukorral, hiszen azzal az ’igazi’ minden finomság. Ezzel nem szeretnénk vitába szállni, de vajon miért olyan erős […]

TOP 5 bakancslistás olasz desszert

A védjeggyel ellátott Torta Settevelitől a Profiterolig, íme 5 ikonikus olasz desszert, amiket bátran adj hozzá a süteményes bakancslistádhoz! Vannak olyan klasszikus olasz desszertek, melyek első készítői elvesztek a feledés homályában, vagy épp ellenkezőleg, legendává váltak. És persze olyan különlegességek is szerepelnek a legjobb olasz desszertek listáján, amik a készítőik nevét viselik. Egyes desszerteknek ellentmondásos […]

Ragonese Kft.

Telefon: +36 29 572 720

E-mail: info@gelatiamo.hu

H-2367 Újhartyán M5 Ipari Park hrsz. 1211