Laktózmentes jégkrémek – Ha laktózérzékeny vagy, de nem akarsz lemondani a fagylaltról - Gelatiamo Olasz Fagylaltkülönlegességek
Laktózmentes jégkrém
Laktózmentes jégkrém

Laktózmentes jégkrémek – Ha laktózérzékeny vagy, de nem akarsz lemondani a fagylaltról

Ha laktózérzékeny vagy, de nem akarsz lemondani a fagylaltról, nem vagy egyedül. Becslések szerint a magyar lakosság közel 30 %-a nem tolerálja a tejben természetesen előforduló tejcukrot, azaz a laktózt.

Ez olyan jelentős volumen, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni, és a laktózmentes termékek piaca napjainkra a tejipar leggyorsabban növekvő szegmensévé vált. Ez remek hír, ha laktózérzékeny vagy, hiszen, ha tejtermékre vagy tejhelyettesítő ételekre vágysz, rengeteg laktózmentes, sőt tejmentes lehetőséget találsz az üzletekben és a webáruházakban.

2011 - az első magyar gyártású laktózmentes jégkrémek

1991. óta készítjük szívvel, szenvedéllyel a szicíliai fagylaltjainkat, és sohasem képzeltük volna, hogy egyszer eljön az a pillanat, amikor egyikőnknek tiltólistára kerül a tej, a jégkrémek alapja. A Gelatiamo tulajdonosa és egyben oszlopos fejlesztője ugyanis laktózérzékeny lett.

Ezt nem hagyhattuk ennyiben, ezért 2011-ben az országban elsőként fejlesztettük ki a Zero Laktóz laktózmentes jégkrémjeinket, amik cukorral és természetes édesítőszerekkel készülnek (csökkentett cukortartalom). A termékek sikere olyan átütő volt, hogy vásárlói kérésre 2013-ban bevezettük a Single Zero laktózmentes és cukormentes jégkrémjeinket is.

Íme 3 finom laktózmentes jégkrém a fagyalt szerelmeseinek

1# Laktózmentes jégkrémek

Pár évvel ezelőtt a laktózérzékenyek táskájában vagy zsebében ott lapultak a laktáz tabletták, hogy semlegesíteni tudják a szervezetükbe esetlegesen bekerülő tejcukrot. Ez alapos odafigyelést igényelt, hiszen az élelmiszerekben számtalan formában, rejtetten is előfordulnak tejszármazékok.

Napjainkban a laktózmentes élelmiszerek laktáz enzim hozzáadásával készülnek, hogy azok is élvezhessék a tejalapú ételek, így a jégkrémek gazdag élményét, akik nem tolerálják a laktózt. A laktáz enzim már a tejben lebontja a laktózt, így a laktózmentes jégkrémek ugyanazt az ízélményt nyújtják, mint a klasszikus tejjel készülők, azzal a különbséggel, hogy nem okoznak kellemetlen pillanatokat.

Gelatiamo Zero Laktóz és Single Zero jégkrémjeinkhez használt hazai termelőktől származó tej laktóz tartalmát laktáz enzimmel bontjuk le egyszerű cukrokká, glükózzá és galaktózzá. Jégkrémjeink laktóz tartalma <0,1g.

Tejcukortól mentesnek (laktózmentes) tekinthető minden olyan élelmiszeripari termék, amely tejcukor tartalma a 0,1 g/100 g vagy a 0,1 g/100 cm3 értéket nem haladja meg.

Ha laktózérzékeny vagy, minden esetben győződj meg a jégkrémek dobozán található címkén arról, hogy szerepel-e rajta a „laktózmentes” felirat.

2# Vegán jégkrémek

A laktózmentes jégkrémek rengeteg fagylaltimádó számára jelentenek optimális választást, de sokan vannak, akik a tejfehérjét sem tolerálják. A tejfehérje érzékenyek semmilyen tejterméket nem fogyaszthatnak következmények nélkül. Számukra a tejmentes jégkrémek jelentik a biztonságos fagylaltozás élményét.

A tejmentes jégkrémek a vegán életmódot folytató emberek számára szintén az egyetlen opciót jelentik, mivel ők semmilyen állati eredetű élelmiszert nem visznek a szervezetükbe.

Szerencsére számos ízletes és tejmentes jégkrém alternatíva létezik, amik a tejfehérje érzékenyek, a laktózérzékenyek és a vegánok számára is biztosítják a fagylaltozás örömét. A vegán jégkrémek fogyasztásával elfeledkezhetsz a kellemetlen puffadásról és hasfájásról, mivel ezek a fagylaltok egyáltalán nem tartalmaznak semmilyen tejszármazékot.

A Gelatiamo Vegán jégkrémjeink krémességét a lágy kókuszkrém és az egészséges kókuszolaj biztosítja, amiket a megfelelő arányban kikísérletezett stabilizátorok segítségével varázsolunk tökéletes élménnyé.

3# Sorbet

A sorbettek 100 %-ban laktózmentesek, mivel nem tartalmaznak semmilyen tejterméket. Jellemzően vízből, gyümölcsléből vagy gyümölcspüréből készülnek. Amikor gyümölcsalapú fagylaltot vásárolsz, mindenképp olvasd el a címkén lévő összetevőket, mert léteznek olyan sörbetek, amikbe tejet vagy tejszínt is tehetnek.

A Gelatiamo gombócos sorbet fagylaltjaink, amikkel a cukrászdákban, éttermekben vagy szállodákban találkozhatsz, garantáltan nem tartalmaznak tejszármazékot, így ezeket fogyasztva elfeledkezhetsz minden laktózzal kapcsolatos aggályodról.

ITT KERESD TERMÉKEINKET!

Családi kiszerelésű jégkrémjeinket keresd országosan a Spar, az Auchan és a Tesco üzleteiben. Az online vásárlók pedig a Kifli.hu-n és a GRoby-n és az Auchan oldalán meg tudják rendelni kedvenceiket.


.

LEGFRISSEBB CIKKEK

Ragonese Kft.

Telefon: +36 29 572 720

E-mail: info@gelatiamo.hu

H-2367 Újhartyán M5 Ipari Park hrsz. 1211