Miért a tél a legjobb szezon a jégkrém fogyasztására? - Gelatiamo Olasz Fagylaltkülönlegességek
Miért a tél a legjobb szezon a jégkrém fogyasztására
Miért a tél a legjobb szezon a jégkrém fogyasztására

Miért a tél a legjobb szezon a jégkrém fogyasztására?

Még nem találkoztunk senkivel, aki ne szeretné a jégkrémet (kivéve pár embert, akik szerintünk maguknak sem vallják be).

Viszont még a leglelkesebb jégkrém rajongók egy része is hisz abban a mítoszban, hogy csak nyáron lehet jégkrémet nyalni.

Sajnos ők sok jóból kimaradnak.

Természetesen mindenki szereti magát lehűteni pár gombóc jégkrémmel egy forró nyári napon, de szilárdan hisszük, hogy a tél is remek szezon a jégkrém evésére. Talán még jobb is.

Olvass tovább és megláthatod, miért!

1. Mert a jégkrémes pultok előtt nem kígyózik hosszú sor

Rémesen idegesítő, amikor a hipermarketben a hosszú bevásárlás után elrohanunk a jégkrémes pultokig (ezt hagyjuk utoljára, hogy ne olvadjon el ideje korán a jégkrém) és meglátjuk, hogy tucatjával tolonganak előttük.

Ilyenkor bekattan az ember, hogy csak nehogy elfogyjon az az íz, amit kinéztem magamnak az akciós újságban, vagy amiért az egész család rajong. Ha nincs sor, nagyobb az esély a sikeres jégkrém vadászatra.

2. Mert a téli időszakban gyakoribbak a jégkrémes akciók

Mivel a fenti mítosz valóban sokak fejében él, a gyártók és a kereskedők vonzó akciókkal próbálják elcsábítani a téli napokon a jégkrémek szerelmeseit. Milyen jó is olcsóbban hozzájutni a kedvenc ízedhez, vagy egy doboz jégkrém áráért kettőt kapni! Talált?  

3. Mert nem kell attól tartanod, hogy hazamenet felolvad a jégkrém

A tél és a vele járó hideg azt is jelenti, hogy nem kell padlógázt nyomnod hazáig, nehogy felolvadjanak a jégkrémes dobozok a csomagtartóban.

Télen az egész világ egy fagyasztó.

Kint vastagon hó borítja a balkon peremét vagy a kertet, a fagyasztóban pedig nincs elég hely? Csak hagyd kint a hóban a bontatlan jégkrémes dobozokat és ne aggódj egy cseppet sem!

4. Mert télen olyan szezonális ízek is kaphatók, amik az év más időszakaiban nem

Nézzük csak példaként az CAPRICCI TRIPLA CSOKOLÁDÉ JÉGKRÉM! Ez a különleges párosítás abszolút a télhez és az ünnepekhez köthető, amit valóban desszert formában teszünk az asztalra.

5. Mert a torokfájást semmi sem csillapítja jobban, mint a jégkrém

A megfázás és a torokfájás ugyanúgy hozzátartozik a télhez, mint a korcsolyázás és a síelés. Bár ragaszkodhatunk a köhögéscsillapítókhoz is, de nem szeretnéd szívesebben megnyugtatni a torkod egy hűvös és krémes jégkrémmel? Ugye, hogy ugye! A mandulaműtétek után például orvosilag javasolják a jégkrémevést. Nincs több kérdésünk 😊

6. Mert a hagyományosabb téli desszertek nem ’teljesek’ egy gombóc jégkrém nélkül

Gondolj csak a forró almás vagy körtés pitére, vagy a ragacsos és gőzölgő brownie-ra! Ezek a téli sütemények bár önmagukban is finomak, jégkrémmel megkoronázva válnak a süteményes tányérok megkoronázott főszereplőivé.

ITT KERESD TERMÉKEINKET!

Családi kiszerelésű jégkrémjeinket keresd országosan a Spar, az Auchan és a Tesco üzleteiben. Az online vásárlók pedig a Kifli.hu-n és a GRoby-n és az Auchan oldalán meg tudják rendelni kedvenceiket.


.

LEGFRISSEBB CIKKEK

Ragonese Kft.

Telefon: +36 29 572 720

E-mail: info@gelatiamo.hu

H-2367 Újhartyán M5 Ipari Park hrsz. 1211