Milyen ételeket kínáljon egy kávézó? - Gelatiamo Olasz Fagylaltkülönlegességek
Milyen ételeket kínáljon egy kávézó
Milyen ételeket kínáljon egy kávézó

Milyen ételeket kínáljon egy kávézó?

Tehát eldöntötted, hol lesz álmaid kávézója.

Már azt is eltervezted, hogyan fogod felszolgálni azt a sokak által kedvelt forró frissítőt. Itt az ideje akkor annak is, hogy kitaláld, milyen ételeket szeretnél a kávé mellett a vendégeidnek kínálni.
 
Lehet, hogy valamilyen nagy dobásra készülsz, de az is megeshet, hogy alacsonyabb fenntartású kínálatot tervezel.

Akár így, akár úgy legyen, ebben az útmutatóban összegyűjtöttük azokat az ételtípusokat, amiket egy kávézó a kávékon kívül értékesíthet a forgalom növelésére. Ha van már kávézód, akkor is bátran olvass tovább, meglehet, hogy te is gazdagodni fogsz egy jó ötlettel.

1. Teljeskörű éttermi szolgáltatás

A komoly erőfeszítés és a bürokrácia tekintetében ez a lehetőség okozhatja a legtöbb gondot. A szakács felvételétől, a konyhai kisegítőn és a pincéren át a drágább berendezések vásárlásáig rengeteg munkát és pénzt nyelhet el egy ilyen kávézó.

Talán pont ezért nem is gondolnak erre a lehetőségre sokan, holott hosszú távon nagyon is megtérülő lehet.

Ha az emberek több időt töltenek egy helyen, rengeteg étel közül válogathatnak, többet fogyasztanak, így értelem szerint jóval többet is költenek. Az ilyen éttermi kávézónak is megvannak az előnyei.

2. Levesek, szendvicsek, tapasok

A leves, a szendvicsfélék és a tapasok ambiciózusabb kínálatot jelentenek egy-egy energiaszeletnél vagy pár szem gyümölcsnél, de ha van ügyfélkör rá, érdemes kipróbálni ezt a lehetőséget.

Ha a kávézód közelében sok irodaház található, akkor izgalmas gyors ételekkel és egy finom kávéval nagy eséllyel magadhoz csábíthatod őket ebédidőben.

Amennyiben nagy az átmenőforgalom, úgy a betérő vendégeknek kisebb harapnivalókat is fel tudsz így ajánlani a kávé mellé. Ehhez nem kell egy komoly konyhát berendezned. Elég egy főzőlap, szendvicssütő, munkapult, hűtő, na és persze a kínálópult.

3. Néhány viszonylag gyors reggeli

A kávé és a reggeli egy nagyszerű párosítás.

Igaz, kissé visszafogott, de mégis kínálsz valamilyen ételt a kávé mellé. A kávé pedig abszolút reggeli ital (is).

A reggeliztető kávézók kínálatában általában friss gyümölcs, granola, bagel, szendvics (meleg is), omlett, esetleg energiaszelet szerepelnek, amikhez gyakorlatilag alig szükséges technikai háttér és biztosítja a gyors kiszolgálást is.

A gyorsaságnak köszönhetően könnyen rotálódik a vendégkör. Egy ilyen kávézó üzemeltetése minimális ráfordítást igényel, miközben finom és laktató ételeket kínálhatsz a vendégeidnek.

4. Sütemények és pékáruk

Mindenki szereti a pékárukat és a süteményeket!

Gyakorlatilag kötelező, hogy legyen legalább egyféle pékáru és pár sütemény egy kávézó kínálatában, hiszen nem sok minden van, ami felülmúlja a croissant és a cappuccino, vagy a latte és a sajttorta párosokat.

Ha van rá helyed, erőforrásod és megbízható személyzeted, ezeket az édes harapnivalókat az üzleten belül kialakított üzemben is elkészítheted. Amennyiben nem szeretnél ilyen méretű beruházást és felelősséget, vedd fontolóra, hogy megbízható beszállítókat keress a kávézód számára.

A Ragonese Kft. újhartyáni gyárában nemcsak fagylaltokat és jégkrémeket, hanem gyorsfagyasztott tortaszeleteket, süteményeket és olasz desszertkülönlegességeket is készítünk kézműves gondossággal, üzemi biztonság mellett.

Kínálatunkban ’mentes’ süteményeket is találsz, amik már egyetlen valamire való helyről sem hiányozhatnak.

A kis kiszerelésű, szeletelt süteményeket könnyen adagolhatod a napi fogyás tekintetében, így minimálisra csökkentheted a selejtet.

A fagyasztott sütemények értékesítéséhez fagyasztóra és egy hűthető süteményes pultra lesz csupán szükséged.

5. Előre csomagolt „fogd és vidd” opciók

Az előre csomagolt elvihető harapnivalók vagy italok általában a minimumok, amiket a vendégek elvárnak egy kávézótól.

Ez gyakorlatilag lehet bármi, amiket, mint viszonteladó adod tovább. Egy zacskó karamellizált mandula, csokis mogyoró, sós kréker, tápióka puding, energiaszeletek stb.

Ebben az esetben neked semmit sem kell az előkészületekkel bíbelődnöd, igaz eladásonként nem is keresel rajtuk sokat.  

Ha a legjobb forgatókönyvet keresed, akkor minden bizonnyal a fentiek valamely kombinációja lesz a nyerő. Lehet, hogy szendvicseket és süteményeket fogsz kínálni, és lesz a pulton pár előre csomagolt finomság is, máris úton leszel a változatos kínálat és a siker felé.

ITT KERESD TERMÉKEINKET!

Családi kiszerelésű jégkrémjeinket keresd országosan a Spar, az Auchan és a Tesco üzleteiben. Az online vásárlók pedig a Kifli.hu-n és a GRoby-n és az Auchan oldalán meg tudják rendelni kedvenceiket.


.

LEGFRISSEBB CIKKEK

Ragonese Kft.

Telefon: +36 29 572 720

E-mail: info@gelatiamo.hu

H-2367 Újhartyán M5 Ipari Park hrsz. 1211